FILTRETE 110 suodatin tuuletusikkunaan

FILTRETE 110 suodatin tuuletusikkunaan

FITRETE 110 suodatin pakkaus tuuletusikkunaan, koko 1140 x 1300 mm = 1,43 m2

More details


74,77 € tax incl.

7 items in stock

Filtrete suodattimet ikkunaan ja tuuletusikkunaan.

 

FILTRETE™ suodattimen erittäin korkea epäpuhtauksien erotusaste F9-luokkaa (ent. EU 9) perustuu suodatinmateriaalin kuiduissa olevaan pieneen sähköiseen varaukseen. Magneetintavoin kuidut vetävät sisälle johdettavasta ulkoilmasta epäpuhtaudet kiinni itseensä. Sähköinen varaus mahdollistaa suodattimen avoimen rakenteen: ilma pääsee hyvin läpi (pieni virtausvastus), mutta näkymättömät, siitepölyäkin pienemmät epäpuhtaudet jäävät tiukasti kiinni suodattimeen. VTT:n erillisten tutkimusten mukaan suodattimen läpijohdettava ilmamäärä pieneni vain 15-20% käytettäessä FILTRETE™ suodatinta. Varsinkaan ikkuna-aukossa, jossa on iso pinta-ala, tällä ei ole käytännön merkitystä.

 

FILTRETE™ soveltuu käyttökohteisiin, joissa suodattimelta vaaditaan korkeaa epäpuhtauksien erotusastetta ja hyvää ilmanläpäisykykyä. Alunperin FILTRETE™ on suunniteltu lääketieteelliseen käyttöön. Monissa leikkaussalien laitteissa ja hengityssuojaimissa käytetään FILTRETE™ suodatinmateriaalia.

 

Tekniset tiedot        

FILTRETE™ SUODATIN VANGITSEE PIENIMMÄTKIN HIUKKASET SÄHKÖISEN VARAUKSENSA AVULLA

 

Kirkkaassa auringonvalossa on helppo nähdä, kuinka paljon ympärillämme leijuu pölyä. Emme kuitenkaan näe kaikkea, sillä suurin osa hiukkasista on ihmissilmälle liian pieniä havaittavaksi. Tätä ilmaa me myös hengitämme. Pölyhiukkasten joukossa on myös useita allergiaa, astmaa ym. hengitystiesairauksia aiheuttavia aineita kuten esimerkiksi siitepölyä ja itiöitä. Kun sisäilman on oltava puhdasta - onpa kyse sitten sairauksien ehkäisystä tai vaikkapa hienomekaanisten elektronisten laitteiden kokoonpanosta - ratkaisuksi käy Filtrete elektreettisuodatin.

 

Toimintaperiaate

Tavanomaiset kuiturakenteiset suodattimet keräävät kyllä näkyvät hiukkaset tehokkaasti, mutta pienten, näkymättömien hiukkasten erotteluun ne eivät kykene. Filtrete elektreettisuodattimen tehokkuus näkymättömien partikkeleiden suodattamisessa perustuu suodatinmateriaalin sähköä johtamattomien kuitujen sähköiseen varaukseen. Filtrete elektreettisuodattimen kuidut erottavat pölyhiukkasia kahdella tavalla: Hiukkaset jäävät kiinni suodattimen kuiturakenteeseen joko mekaanisesti tai suodattimen kuidut vetävät ne suuren sähköisen varauksensa vuoksi magneetin tavoin puoleensa.

 

Tehokkuus

Filtrete elektreettisuodattimella on kaksi huomattavaa etua verrattuna tavanomaiseen raitisilmasuodattimeen:

 

1. Näkymättömät, jopa alle yhden mikronin kokoiset pölyhiukkaset tarttuvat sähköisesti kuitujen pintaan kaikkialle kuiturakenteeseen. Filtrete elektreettisuodattimella saavutettava erottelukyky on jopa yli 99,99 prosenttia.

2. Suodattimen avoimen runkorakenteen ja ohuen suodatinkankaan ansiosta ilman virtausvastus on mahdollisimman pieni, jolloin ilma virtaa tehokkaasti normaalikokoisten tuloilmaventtiileiden läpi.

 

Valmistusaine

Filtrete suodatinkuitu on valmistettu kosteuden kestävästä polypropeenista (PP). Materiaalin sähkönjohtavuus on erittäin alhainen ja se hylkii vettä. Filtrete kuitu kestää hyvin lämpöä ja materiaali on käynyt menestyksekkäästi läpi useita viranomaisten palotestejä (standardit BS3120, DIN 54438, UL 900 ja FMCSS302). Erottelukyky on osoittautunut erinomaiseksi kaikissa olosuhteissa; -40°C asteesta +90°C asteeseen. Filtrete suodatinmateriaalin kuidut ovat poikkileikkaukseltaan suorakaiteen muotoisia ja vahvuudeltaan noin 10 mikronia. Leveyttä kuiduilla on noin 60 mikronia, mikä lisää edelleen suodattimen tehokasta suodatuspinta-alaa. Filtrete kuidun varaustiheys on noin 50 nC/cm, mikä on suurempi kuin muiden samankaltaisten kuitujen. Filtrete suodattimia voidaan varastoida ainakin viisi vuotta (normaaliolosuhteissa) ilman, että suodatinkankaan ominaisuudet sanottavasti muuttuvat.

 

Rakenne

Filtrete suodatinmateriaali on karstattu ja neulalävistetty avoimeksi ja yhtenäiseksi non-woven -tyyppiseksi verkkorakenteeksi. Sen tilavuustiheys on noin 7%.

 

 

 

Cart  

(empty)

New products

No new products at this time

Specials

No specials at this time